De IT-Nomade

Dit Straatnieuws artikel mag De Nuk met u delen. Wilt u meer? Wordt dan Vriend van Straatnieuws

Michael

Een half jaar geleden werd Michael aangereden door een motorfiets. Zelf kwam hij er zonder al te erge kleerscheuren vanaf, maar zijn laptop sneuvelde. Afgelopen maanden verkocht hij Straatnieuws om een nieuwe te kunnen kopen.

Michael, de IT-nomade, fietst het hele jaar door Nederland en verdient zijn brood voornamelijk met IT-klusjes. Dus dat zijn laptop kapot ging, was een kleine ramp. Maanden lang moest hij zijn werk op een oude iPad doen, en als je aan het coden bent is dat niet handig. “Dan zit ik verkeerd, veel te gebogen over het scherm, daardoor krijg ik last van mijn schouders en nek”, vertelt hij. 

Hij begon dan ook met het verkopen van Straatnieuws, zodat hij kon sparen. En onlangs had hij genoeg geld bij elkaar om een nieuwe laptop te kopen. Jammer genoeg moest hij nog even wachten vanwege de lockdown. Hij heeft geen bankrekening en geen adres, dus online kopen kan hij niet. Hij moet echt naar een fysieke winkel.

Maar nu is het zover. Hij heeft er een en hij kan weer gewoon werken. En hij heeft er een goede beschermhoes bij gekocht om zijn gereedschap tegen toekomstige ongelukken te beschermen. Zijn iPad gaf hij weg aan iemand in Herstart. 

Hij blijft Straatnieuws verkopen, maar nu om daklozen aan handschoenen te helpen en later misschien aan schoenen. Want als hij iets heeft opgestoken van zijn ongeluk, is het wel dat je dankbaar mot zijn voor wat je hebt en dat je anderen moet helpen. 

Sander van der Meijs

Klik hier om te doneren aan Straatnieuws.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *