Skyscraper

De Walvis lijkt, maar nu nog de laatste loodjes…

De Walvis oftewel 'Skyscraper', zoals de Walvis officieel heet, vanuit een hoogwerker - Foto's: Tonie Broekhuijsen

De helft van het team dat de Walvis in de Catharijnesingel opbouwt, is terug naar Brugge. De Walvis lijkt af. Maar niets is minder waar. Jason Klimoski, maker van de Walvis uit New York, gaat samen met de overgebleven twee mannen de gaten vullen die nog zichtbaar zijn na de montage van alle onderdelen.

Voor de goede orde: het blauw symboliseert de rug van de walvis, het wit zijn buik. Walvissen springen uit de oceaan om zich op hun rug in het water te laten vallen. Dat is wat je ziet vanaf het terras bij Het Gegeven Paard. Uit de auto haalt Jason nog wat wit en blauw plastic om de Walvis verder te bekleden.

Zoals altijd, wegen de laatste loodjes het zwaarst. Het is koud in het oranje mandje van de hoogwerker dat toch een paar meter boven het water rond de Walvis zweeft. De Catharijnesingel blijkt een tochtig trekgat. Gewapend met een draadloze schroefmachine, ijzerdraad en handschoenen vult de kunstenaar de kale plekken van het kunstwerk.

De helft van de Walvis is nu weer bijgewerkt. Vrijdag moet de Walvis klaar zijn voor de opening.

Bovenop de Walvis is het koud. Met mutsen, hoodies en handschoenen aan houden de mannen het maar net uit.

Nog een favoriet stuk plastic van Jason Klimoski van studioKCA uit New York, de maker van de ‘Skyscraper’. Hij toont de voorkant van een hondenhok dat op het strand van Hawaï werd aangetroffen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *