Skyscraper

De Walvis krijgt een warm welkom in TivoliVredenburg

Jason Klimoski, Santiago en Vincente de Waele, de kunstenaar en de makers van de Walvis, staan enigszins achteraf in een zaal in TivoliVredenburg, alsof alle festiviteiten vrijdagmiddag niets met hen te maken hebben. Op zijn kenmerkende, laconieke manier glimlacht de New Yorkse architect en kunstenaar:” We hebben keihard gewerkt deze week. Dus eerlijk gezegd weet ik niet eens meer welke dag het is.” Een half uurtje later hangt de zaal aan zijn lippen als hij, met een filmpje, vertelt over het ontstaan van de Walvis.

De welkomstceremonie in TivoliVredenburg wordt vrijdagmiddag druk bezocht. Aanwezig zijn alle sponsoren van ‘The Skyscraper’, zoals het immense kunstwerk van afvalplastic in de Catharijnesingel officieel is gedoopt door Jason Klimoski en Lesley Chang van studioKCA uit New York. Alle aanwezigen zijn actief betrokken geweest bij de verhuizing van de Walvis van Brugge naar Utrecht. Zoals initiatiefneemster Marleen van Rijswick, hoogleraar Europees en nationaal waterrecht het bij de opening verwoordt: ”De Walvis verbindt mensen met elkaar. In de afgelopen week zagen we al voorbijgangers met elkaar praten over de Walvis, over de plastic soep, en wat het met ons doet.” En dat was, inderdaad, precies haar bedoeling.

Foto: Alle sponsoren poseren voor de Walvis op het terras van TivoliVredenburg. In het midden met grijze trui de kunstenaar uit New York, Jason Klimoski. Met bruine jas en oranje sjaal initiatiefneemster hoogleraar Europees en nationaal waterrecht aan de Universiteit Utrecht, Marleen van Rijswick.

 

 

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *