partnerbijdrage

De voordelen van vloerverwarming in je slaapkamer

Het is heerlijk om ’s ochtends wakker te worden in een lekker warme slaapkamer, vooral als het buiten koud is. Vloerverwarming kan hierbij van pas komen. In dit artikel bespreken we waarom vloerverwarming in de slaapkamer een goed idee is.

Comfort en gezondheid

Een enorm voordeel aan vloerverwarming is de comfort die het veroorzaakt. Een vloer met een comfortabele temperatuur voelt fijner dan een vloer die erg koud is. De warmte blijft ook veel beter hangen in een kamer doordat de warmte uit de vloer komt. Hierdoor blijft de warmte iets lager en dat is uiteindelijk ook fijn voor de energierekening. Voor je gezondheid is het belangrijk dat er niet tot weinig stof in je slaapkamer rond dwarrelt. Vloerverwarming biedt een oplossing tegen deze stof. Omdat deze manier van het verwarmen van de kamer voor geen luchtcirculatie zorgt, zorgt dit ervoor dat het stof ook niet gaat rondhangen. Dit betekent dat je heerlijk wakker kunt worden in je slaapkamer, waarbij ook nog eens de luchtkwaliteit goed is.

Eenvoudig gebruik

Je kunt de temperatuur van de vloerverwarming je slaapkamer goed instellen. Door dit op de juiste manier te doen kun je ervoor zorgen dat de slaapkamer niet te koud is om in slaap te vallen maar ook niet te warm is zodra je opstaat. Hiervoor kun je het beste een thermostaat kiezen die je per ruimte en kamer kan instellen. Want de woonkamer heeft natuurlijk een andere temperatuur nodig dan de slaapkamer. Een voordeel van dat je elke kamer apart kan instellen qua temperatuur is dat dit ook nog eens energie bespaart. Voor een kinderkamer is het ook ideaal om te kiezen voor vloerverwarming. Kinderen spelen namelijk graag op de grond en zeker in koude maanden is het fijn om een warme vloer te hebben om te spelen.

Energiebesparing

Als je voor radiatoren kiest als verwarming, lijkt dit makkelijk te werken door middel van de knop op een warmere of koelere stand te zetten. Vloerverwarming lijkt dan helemaal niet zo gemakkelijk. Maar dat is helemaal niet waar. Met vloerverwarming wordt je verbruik ruim 20% minder. Dit komt doordat de CV-ketel niet opeens hele hoge temperaturen hoeft te leveren. Radiatoren zorgen dus voor hogere kosten op de energierekening. Het is daarom slim om vloerverwarming aan te schaffen. Om optimaal te genieten van je vloerverwarming is het verstandig om te kijken naar de isolatie van je huis. Want naast radiatoren zorgt isolatie voor optimaal gebruik van de vloerverwarming en scheelt dit ook weer in de portemonnee. Als laatste is het altijd aan te raden om de vloerverwarming geleidelijk af te laten koelen. Dit bespaart enorm op de energierekening en je slaapkamer blijft toch heerlijk warm! Nu je alle voordelen van vloerverwarming weet is het bijna niet meer te weerstaan om elke ochtend wakker te worden met lekkere warme voetjes op de grond.

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *