De teams stonden in de startblokken

De Buurtcamping Utrecht 2021 op het laatste moment gecanceld

Ook de buurtcamping wordt getroffen door de nieuwe coronamaatregelen. Veiligheid gaat boven alles en dat snappen we natuurlijk, maar dit voelt toch heel erg oneerlijk”, laat de organisatie weten. Hieronder  de verklaring van de teleurgestelde mensen achter de zeven buurtcampings.

“Slechts vijf dagen voordat we weer zou neerstrijken in de stad werd ons het treurige nieuws medegedeeld dat de Buurtcamping Utrecht 2021 dit jaar niet door kan gaan. De teams voor de 7 Buurtcampings die zouden plaatsvinden stonden klaar in de startblokken, maar de gemeente Utrecht heeft naar aanleiding van de landelijke maatregelen en overleg in de regio, besloten om geen vergunning af te geven voor onze kampeerweekenden en programma’s.

Vele maanden hard werk worden met dit rigoureuze besluit van de overheid van de tafel geveegd, over een kam geschoren met de grote evenementen. Veiligheid gaat boven alles en dat snappen we natuurlijk, maar dit voelt toch heel erg oneerlijk. Niet omdat we koste wat het kost een evenement willen neerzetten. Maar omdat wij merken dat voor veel mensen de afgelopen 1,5 jaar een enorm stressvolle periode is geweest. Wij hierdoor meer dan ooit, de noodzaak zien van samenkomen, een vakantiegevoel, ontspanning, van De Buurtcamping. 

De teams van camping beheerders hebben de afgelopen maanden heel hard gewerkt om De Buurtcamping Utrecht 2021 mogelijk te maken. Een fantastische groep Utrechters die fysiek en emotioneel veel hebben geïnvesteerd en elk vrij moment hebben gestoken in de voorbereidingen van het Buurtcamping weekend voor de bewoners in hun buurt. 

Want de Buurtcamping is voor en door de buurt; voor bewoners die hebben uitgekeken naar sociaal contact, voor kleine ondernemers die meer zichtbaar willen worden, voor diegenen die zich geen gewone vakantie kunnen veroorloven, voor cultureel maatschappelijke partijen die open stonden voor nieuwe connecties en voor iedereen die uit heeft gekeken naar deze mini vakantie die wat verlichting zou brengen na de druk van alle corona maatregelen.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *