Nu nog alleen voor leden

De bieb gaat in fases weer open 

Maandag 11 mei gaat Bibliotheek Utrecht weer open. In eerste instantie zijn ze alleen voor leden toegankelijk, is het bezoek functioneel, in een beperkt aantal vestigingen en met aangepaste openingstijden. Zodra het weer kan en mag, wordt de dienstverlening verder uitgebreid.

Lenen in vijf vestigingen

De heropening gaat in fases. Vanaf maandag 11 mei kun je, als je lid bent van de Bibliotheek Utrecht, in vijf vestigingen weer terecht om boeken en andere materialen te lenen en in te leveren. Deze vestigingen zijn: de Bibliotheek Neude, Leidsche Rijn Centrum, Vleuterweide, Overvecht en Hoograven. Er gelden aangepaste openingstijden. De vier wijkvestigingen gaan open volgens het supermarktmodel. De Bibliotheek Neude is alleen toegankelijk voor leden; je moet vooraf een ticket reserveren via de website. Wethouder Anke Klein opent op maandag 11 mei om 10.00 uur de Bibliotheek Neude voor de eerste groep leden.

Uiteraard zijn in de bibliotheek alle bekende veiligheidsmaatregelen van kracht. Er wordt gevraagd om alleen te komen. Kinderen onder de 16 jaar komen samen met een volwassene. Op de website van de Bibliotheek Utrecht vind je alle richtlijnen en tips.

Tot 30 mei

Zodra het mogelijk is, wordt de service naar de andere vestigingen uitgebreid en naar openstelling voor iedereen, leden en niet-leden. Deze eerste fase loopt tot 30 mei, tenzij er al eerder een versoepeling van de maatregelen komt.

Kijk op www.bibliotheekutrecht.nl voor meer informatie.

 

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *