Partnerbijdrage

De Alliance Française Utrecht organiseert lezing over Simone de Beauvoir

De Alliance Française Utrecht heeft het grote genoegen Daan Roovers te mogen verwelkomen voor een congres over Simone de Beauvoir, in samenwerking met boekhandel Broese.

Daan Roovers, briljant filosofe en Denker des Vaderlands van 2019 tot 2021, laat ons kennismaken met het denken van Simone de Beauvoir, haar rol in het publieke debat in Frankrijk en het belang van haar ideeën in de wereld van vandaag. Deze conferentie vindt plaats bij boekhandel Broese (Oudegracht 112-b in Utrecht), op woensdag 9 februari van 19.00 tot 21.30 uur. Ontvangst van de deelnemers vanaf 19.00 uur en start van de conferentie om 19.30 uur (spreektaal: Nederlands). De toegang is gratis voor AFU-leden en 7,50 euro voor niet-leden. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar klantenservice@broese.nl 

Op donderdag 17 februari vindt de volgende online conferentie van Oh! plaats.

Deze zal worden voorgezeten door Giulia Franceschini. Het onderwerp van deze keer is Georges de la Tour, een schilder uit de eerste helft van de 17e eeuw. Zijn werken vallen op door zijn bijzondere aandacht voor het dagelijks leven dat hij ongeacht het onderwerp in zijn schilderijen verwerkt. Hoewel hij tijdens zijn leven een zeer beroemde kunstenaar was, raakte hij na zijn dood in de vergetelheid en zou hij pas in 1915 worden herontdekt. ​​Een conferentie om een ​​van de belangrijkste kunstenaars van de 17e eeuw in Frankrijk en Europa te (her)ontdekken. Gratis online conferentie, in het Frans, van 20.30 tot 22.00 uur. Inschrijven kan hier.

Conversatielessen

Er is nog tijd om je in te schrijven voor onze conversatielessen die in januari face-to-face zijn hervat in Utrecht, Zeist en Breukelen : Conversatie Archieven – Alliance Francaise Utrecht (alliance-francaise.nl). De lessen van mei zijn al open als u ze ook wilt bekijken.  

Intensieve cursussen

Vergeet tot slot onze intensieve Franse cursussen niet, 100% online, die op 7 februari beginnen! Alle niveaus staan nog open en u zult met 17 sessies van 2 uur veel vooruitgang kunnen boeken : Online cursussen Frans Archieven – Alliance Francaise Utrecht (alliance-francaise.nl) 

Als u vragen hebt, schrijf ons dan: cursus.utrecht@afpb.nl 

Het hele team van de Alliance Française Utrecht wenst u een fijne februarimaand en een gelukkige Valentijnsdag aan alle geliefden!  

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *