Zocherpark

David maakt van jouw gedachten een gedicht

David schrijft een gedicht voor Marleen Pinkse, die in blijde verwachting is.

Een opmerkelijk beeld vandaag In het Zocherpark. Ter hoogte van Manenburg zit David Mulder met een typemachine op schoot gedichten te schrijven. Hij schrijft voor iedereen die dat wil een gedicht over wat je op dat moment bezighoudt. Dat kan van alles zijn: de natuur, een liefde of de geboorte van je kind.

“Ik praat vijf minuten met mensen en dan vormt zich in mijn hoofd al een gedicht,” vertelt David. Hij doet dit werk nu al acht jaar en schrijft op festivals, bruiloften en ter afsluiting van congressen. “Op mijn visitekaartje staat dat ik ook gedichten schrijf tijdens uitvaarten. Dat zou ik dus heel graag eens willen doen, maar dat is helaas nog niet gebeurd.”

David deed een schrijfopleiding aan de HKU, zijn carrière als sneldichter begon op een personeelsfeestje. Mensen konden een poëtische ode laten schrijven voor een collega. Tijdens een bezoek aan Mexico zag David escribano’s: oude mannen die op het dorpsplein met een schrijfmachine op schoot brieven schrijven voor mensen die dat zelf niet kunnen. Waarom niet het een met het ander combineren? Met een typemachine op schoot schrijven voor mensen maar dan gedichten. Als het mooi weer is kun je David in het park vinden waar hij, tegen een geringe vergoeding, een gedicht voor jou maakt.

Voor meer info: www.davidmulder.info

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *