Zaïre Krieger treedt op

Cultureel platform van de HU maakt talkshow over DRUK

Podium, het cultureel studentenplatform van Hogeschool Utrecht, organiseert op 22 juni een openbare talkshow over druk – in de breedste zin van het woord. Met als titel DRUK maakt deze talkshow onderdeel uit van de programmareeks Utrecht Maakt Kennis, een kennisprogramma dat elke editie een ander HU-onderzoek belicht. Presentator Patrick Nederkoorn en journalistiekstudent Eline Donker gaan in gesprek met een onderzoeker en speciale gastsprekers over hoe de bevindingen zich verhouden tot de wereld waarin we nu leven. De talkshow is openbaar toegankelijk en gratis bij te wonen in de theaterzaal van Bibliotheek Neude. Je hebt jezelf ervan overtuigd 

dat je onder druk het beste levert

Het kan altijd beter

Maar je bent eigenlijk veel te lui 

om zo’n perfectionist te wezen

Lustig voor positie en verkrampt op je voetstuk

Onrustig door ambitie en verlamd

door de druk

De druk van generaties op jouw schouders

Zaïre Krieger


Studenten hebben het DRUK. Ze staan onder druk; ze ervaren druk; ze maken zich druk. Hoe ga je anno 2022 om met de druk van de opgefokte prestatiemaatschappij? Hoe bewaak je je vrije tijd en kom je tot ontspanning? 

Sinds de komst van de coronapandemie is het vinden van een balans tussen studie, werk en privé des te complexer geworden. Uit recent onderzoek van Trimbos blijkt dat meer dan de helft van de studenten psychische klachten ervaart als prestatiedruk, stress en slaapproblemen. Lector Josje Dikkers vanl lectoraat Organiseren van waardig werk is expert op het gebied van werk-privébalans en komt vertellen wat de gevolgen – én oplossingen – kunnen zijn van structurele spanning. Yrza Latumahina ontwikkelde de training Stress Les(s) bij het Student Support Centre van de HU. Zij deelt tips hoe je om kunt gaan met stress en druk, samen met een student die de training volgde en ervaringen daarmee zal vertellen. 
Als speciale gast treedt jonge spokenword-artiest Zaïre Krieger op. Zij kreeg afgelopen jaar bekendheid toen ze het gedicht The Hill We Climb van Amanda Gorman vertaalde, dat werd voorgedragen bij de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden. Bij Utrecht Maakt Kennis draagt Zaïre haar gelijknamige gedicht DRUK voor, en vertelt ze hoe zij zelf omgaat met externe druk en alle ballen die ze in de lucht probeert te houden.

Utrecht Maakt Kennis – DRUK vindt plaats op 22 juni van 19:30 tot 21:00 in de theaterzaal van Bibliotheek Neude. Gratis tickets via: https://podium.hu.nl/agenda/utrecht-maakt-kennis-druk/

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *