Er is lang over nagedacht

Comedyhuis Club in Utrecht voert Coronacheck-app in: ‘Enige manier om zeker te weten dat Bart Nijman niet binnenkomt’

De Comedyhuis Club in Utrecht, vooralsnog de enige stand-up comedyclub van Utrecht die shows organiseert, gaat vanaf zaterdag 25 september bij bezoekers van een show in De Kargadoor (Oudegracht 36) vooraf controleren of ze een geldige QR-code hebben in de Coronacheck-app. Die geeft aan of iemand gevaccineerd is, corona heeft gehad of recentelijk een (negatieve) coronatest heeft gehad. Het Comedyhuis legt de maatregel uit.

Het Comedyhuis voert deze maatregel in na er lang en hard over te hebben nagedacht. De reden is simpel. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de Coronacheck-app de makkelijkste en veiligste manier is om ervoor te zorgen dat GeenStijl-hoofdredacteur Bart Nijman niet in de comedyclub komt. 

Mede-chef van het Comedyhuis Jurg van Ginkel legt uit: We hebben helemaal niks tegen Bart Nijman. In tegendeel. De tweet waarin hij woedend zijn oproep voor een coronavaccinatie weigerde, was een van de weinige dingen waar we héél hard om hebben gelachen in het midden van de lockdown. Maar het zou oneerlijk zijn naar onze comedians om ze te laten optreden voor zo’n humorloze man omdat ze dan véél harder moeten werken voor hetzelfde geld. Daarom voeren we de Coronacheck-app in. Met als voordeel dat de zalen weer helemaal vol kunnen, iets dat zowel artistiek als financieel broodnodig is.”

Bart Nijman weigert vaccinatie... to trigger the libs?

Voor sommige mensen die al een kaartje voor een show van het Comedyhuis hebben, betekent deze maatregel dat zij niet meer kunnen komen, of niet meer wíllen komen, of erger nog: dat zij Bart Nijman zijn. (In dat laatste geval: gecondoleerd.) Zij hebben een mail ontvangen en kunnen contact opnemen met jurg@comedyhuis.nl en het aankoopbedrag teruggestort krijgen op hun rekening.

Het Comedyhuis organiseert elk jaar het Utrecht International Comedy Festival (UICF): het grootste comedyfestival van Nederland in TivoliVredenburg. Meer info over het Comedyhuis is te vinden op www.comedyhuis.nl.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *