Post Utrecht

Broese verhuist naar nieuwe bibliotheek

Broese Boekverkopers in Utrecht verhuist begin volgend jaar naar het voormalige postkantoor aan de Neude. De boekwinkel, ontwikkelaar ASR en de gemeente hebben daarover een akkoord bereikt.

Het voormalige postkantoor wordt momenteel omgebouwd tot een multifunctioneel complex. De nieuwe Centrale Bibliotheek, een foodmarkt van Albert Heijn, diverse winkels en horecazaken gaan zich daar vestigen.

Broese zit al ruim veertig jaar aan de Stadhuisbrug en is een begrip in de stad. De eigenaar had al langer de wens om samen met de naastgelegen bibliotheek naar de Neude te verhuizen. Begin dit jaar deed de winkel een nieuw voorstel voor een huurbeëindiging. Afgelopen periode zijn daarover diverse gesprekken gevoerd.

De gemeente heeft besloten akkoord te gaan met het vertrek van Broese omdat het verwacht dat de bibliotheek en boekwinkel samen een belangrijke inhoudelijke meerwaarde betekenen voor het nieuwe project Post Utrecht aan de Neude. Ook krijgt de gemeente het gehele monumentale pand bij de Choorstraat, Stadhuisbrug en Oudegracht tot haar beschikking om er ‘maatschappelijke waarde voor de stad’ te creëren.

Meteen na het vertrek van Broese zal de gemeente een tijdelijke (commerciële) invulling aan het pand geven om het verlies van huurinkomsten te compenseren.  (bron: RTV Utrecht)

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie