Top 10 fictie:
- Het ultieme geheim / Dan Brown
- Onthoud dit altijd / Charlie Mackesy
- Wilgenkind / Josha Zwaan
- Uf / Jojanneke van van den Berge
- De jaknikker / Peter Buwalda
- Ik wil aangifte doen van een vermissing / Germa Borst
- Al het blauw van de hemel / Mélissa Da Costa
- Er stromen rivieren in de lucht / Elif Shafak
- Waar de zon de sneeuw raakt / Mélissa Da Costa
- Hoe overleef ik alles wat anders gaat dan gedacht? / Francine Oomen

Top 10 non-fictie:
- Super simple, very tasty / Sepp van Dijk
- Dit is fascisme / Rosan Smits
- De zwevende wereld / Annejet van der Zijl
- Wat is goed leven? / Barbara Stok
- 101 dingen die je weten moet over FC Utrecht / Tom van Hulsen
- Voor de democratie / Bas Heijne
- Boustany / Sami Tamimi
- Dievenland – overleven in de middeleeuwen / Janna Coomans
- Geld genoeg, maar niet voor jou / Thomas Bollen
- Het menselijk tekort / Midas Dekkers

BROESE TIP
Fastvoer / Tobias Camman
Drie jaar geleden lanceerde Tobias Camman het kookboek Voer, waarin hij met veel humor en passie liet zien dat ook de thuiskok het in zich heeft om op sterrenniveau te koken. Sindsdien zijn er nog twee boeken verschenen: een met vegetarische gerechten (Groenvoer) en een waarin de bereiding van vis en schelp- en schaaldieren centraal staat (Visvoer).
Er zijn maar weinig kookboekenauteurs die het aandurven om een andere weg in te slaan en vasthouden aan snel en niet al te ingewikkelde recepten. Maar het tegendeel is waar. De afgelopen jaren willen Nederlanders meer tijd doorbrengen in de keuken (waarschijnlijk door de coronapandemie). Want waarom zou je voor finesse op het bord naar een restaurant moeten als het steeds makkelijker wordt om hetzelfde resultaat thuis te behalen? De boeken van Tobias onderstrepen dat koken heel gemakkelijk een uit de hand gelopen hobby kan worden, maar bovenal dat koken op niveau gewoon heel leuk is!
Deze week verscheen alweer het vierde kookboek van Tobias Camman: Fastvoer. In 60 recepten neemt Tobias je mee naar alle uithoeken van de wereld. De meeste gerechten zijn fusion, maar ook twists op Duitse en Franse klassiekers passeren de revue. En waar de recepten in de vorige boeken soms wat tijd en geduld vroegen van de lezer, maakt Tobias het nu mogelijk om in maximaal drie kwartier maaltijden op tafel te zetten die jouw gasten versteld doen staan.
Gelukkig houdt Tobias zich ook vast aan tradities die we gewend zijn uit de vorige boeken. Zo geeft hij nog steeds bij elk gerecht een verrassende wijnsuggestie. Goed nieuws voor de Utrechter trouwens: sinds kort heeft Tobias een wijnwinkel op de Nachtegaalstraat! Oftewel, een complete culinaire ervaring – inclusief wijn spijs combinaties – ligt binnen handbereik. Dus daag jezelf uit en geef jouw smaakpapillen en die van naasten een cadeau door ze op een culinair avontuur te nemen. Bon appetit! (Raisa van der Knaap)

 
                                     
                                
Laat uw reactie achter
Reactie