De Top 10 en de eerste tip van boekverkoper Raisa van der Knaap.
Fictie Top 10
- De Camino / Anya Niewierra
- Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel / Francine Oomen
- Nirwana / Tommy Wieringa
- Ik kom hier nog op terug / Rob van Essen
- Ga je erover schrijven? / Herman Koch
- Luister / Sacha Bronwasser
- Het kleinste kwaad / Floris Kleijne
- Ga als een rivier / Shelley Read
- Het jaar van de Sprinkhaan / Terry Hayes
- De gebroeders Maxilari / David Pefko

Non-fictie top 10
- Gun iedere kabouter zijn eigen muts / Aaf Brandt Corstius
- Dingen die je hoop geven / Haemin Sunim
- Voor ieder wat waars /Rob Wijnberg
- Omringd door idioten / Thomas Erikson
- Pien laat haar eten zien Vol.2 / Pien Wekking
- Hoe migratie echt werkt / Hein de Haas
- Is het voor een cijfer? / Johannes Visser
- Atomic Habits / James Clear
- Over Nationalisme / George Orwell, vertaling Bas Heijne
- De tolk van Kabul / Mathieu Aikins

BROESE TIP
Het eerste boek in de serie Argylle is een mystery novel van hoogstaand niveau
Wanneer er een boek uitkomt onder een pseudoniem wekt dit toch altijd mijn interesse. En dan is daar opeens Elly Conway, een mysterieuze en nieuwe naam in de schrijverswereld die, naar verluid, de gehele Argylle serie neerpende toen deze als serveerder in New York werkte. Wie krijgt het voor elkaar om een hele boekenreeks te verkopen en er een filmdeal van ruim 200 miljoen uit te slepen? Dat is niet de eerste de beste zou je denken. Is het Dan Brown? Of toch Terry Hayes? Of hebben de Swifties gelijk en schuilt Taylor Swift achter deze naam?
Mijn handen jeukten in ieder geval om aan deze thriller te beginnen, zo nieuwsgierig werd ik ervan! Want wat hebben twee met diamant ingelegde armbanden, de Royal Observatory in Greenwich Londen en de legende van de Barnsteenkamer met elkaar te maken? Dit alles, en meer, kom je in deze met spanning en humor doordrenkte thriller te weten.
En ik kan het niet anders zeggen. Het eerste boek in de serie Argylle is een mystery novel van hoogstaand niveau. Het zit vol met James Bond achtige personages die, eerlijk is eerlijk, soms naar karikaturen neigen. Neem de Russische antagonist Federov, de getroubleerde CIA agent Aubrey Argylle of zijn wulpse vrouwelijke collega Erin Quinn. Toch weet Conway een geloofwaardig verhaal neer te zetten. Daarnaast wordt je als lezer de hele wereld overgeslingerd: van Thailand naar Monaco en van London naar Polen. Gooi daar een (kunst)historisch Dan Brown sausje overheen en voor je het weet zijn de grauwe januaridagen een stuk gezelliger geworden! Pak er een fleecedekentje bij en lees Argylle onder het genot van een warme chocolademelk met slagroom! (Raisa van der Knaap)

Laat uw reactie achter
Reactie