Le Guess Who?

Björk met surprise DJ set op Le Guess Who? 2019

Dit weekend vindt Le Guess Who?, een festival voor grensverleggende muziek van over de hele wereld, plaats in Utrecht. Op vrijdag 8 november verwelkomde Le Guess Who? Björk voor een surprise DJ set in TivoliVredenburg. Björk was aanwezig op het festival als gast van de Nederlandse toonaangevende modeontwerper Iris van Herpen en geluidskunstenaar Salvador Breed, die samen een van de curatoren voor de dertiende editie van het festival zijn.

Iris van Herpen en Salvador Breed nodigde als onderdeel van hun curatorschap o.a. uit: de Deense popavonturiers Efterklang; de Amerikaanse muzikante Holly Herndon, die haar baanbrekende nieuwe album ‘PROTO’ presenteert; rapper, performancekunstenaar, dichter en activist Mykki Blanco; het in Berlijn opererende duo Amnesia Scanner met hun vervreemdende versie van clubmuziek; J-E-T-S, de samenwerking tussen Jimmy Edgar en Machinedrum’s Travis Stewart; en de Nederlandse componist en cellist Maarten Vos met scenografie door Nick Verstand. Van Herpen en Breed cureerde ook een tentoonstelling van de IJslandse borduurkunstenaar James Merry als onderdeel van het Untitled programma.

Björk droeg tijdens haar DJ set in Cloud Nine van TivoliVredenburg een van Iris van Herpen’s spectaculaire ontwerpen, samen met een handgemaakt masker van James Merry. Bekijk hieronder de video. VPRO 3voor12 maakte een playlist met alle muziek uit de DJ set.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *