partnerbijdrage

POL Heteren brengt duurzame verandering in de verkeersbordenindustrie met nieuwe resign borden

Duurzaamheid is een van de grootste aandachtspunten in de maatschappij de laatste jaren. Het moet allemaal zo duurzaam mogelijk en het liefst zo snel mogelijk. In vrijwel alle branches wordt in rap tempo verduurzaamt, zo ook in de verkeersbordenindustrie. Zo zet POL Heteren zich in voor een duurzamere wereld door refurbished verkeersborden te ontwikkelen. Hoe werkt dit precies? 

De circulaire maatschappij

Een grote pijler op gebied van duurzaamheid is de circulaire maatschappij. In een circulaire maatschappij wordt slim omgegaan met grondstoffen en materialen. De focus ligt op het verminderen van het verbruik en toenemend hergebruik. Dit is natuurlijk een ideologie die moeilijk te behalen is, maar Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Dit is natuurlijk erg ambitieus, maar niet onmogelijk. Al helemaal als bedrijven ook meehelpen om zo circulair mogelijk te worden. POL Heteren heeft een manier gevonden om hier een sterke bijdrage aan te leveren.

Re-Sign

Onder de noemer Re-sign draagt POL Heteren bij aan de circulaire maatschappij. En dan wel in de verkeersbordenindustrie. Wat houdt dit concept precies in? Het concept is vrij eenvoudig. Oude verkeersborden worden ingezameld om vervolgens omgetoverd te worden in nieuwe verkeersborden. Wat voor borden zijn hier geschikt voor? Denk aan verkeersborden die niet meer nodig zijn, verkeersborden die (licht) beschadigd zijn of bijvoorbeeld afgekeurde verkeersborden. Maar hoeveel effect heeft dit nu precies? Een verkeersbord gaat zo’n 20 jaar mee. Door dit concept kan een verkeersbord tot wel vier keer hergebruikt worden. Tel uit je winst!

Uiterst efficiënt en duurzaam proces

Nu vraag je je misschien af: hoeveel energie is er nodig om deze verkeersborden te recyclen? Het proces is vrij eenvoudig. Door middel van een krachtige waterstraal wordt het folie van de oude verkeersborden afgespoten. Voor dit proces wordt gefilterd regenwater gebruikt en de energie die nodig is, komt van de zonnestralen. Er zijn geen chemische stoffen nodig voor dit proces en ook geen fossiele brandstoffen. 

Om wat voor aantallen hebben we het?

Dit concept lijkt misschien een kleinschalig alternatief, maar in Nederland staan op het moment meer dan een half miljoen oude verkeersborden die buiten gebruik zijn. Door Re-Sign kunnen deze verkeersborden weer een nieuw leven krijgen en hoeven er dus geen nieuwe verkeersborden geproduceerd te worden. Niet alle oude verkeersborden kunnen op deze manier hergebruikt worden. Als er diepe krassen of ernstige beschadigingen zijn, dan wordt het verkeersbord op reguliere wijze gerecycled. Beide opties zijn in ieder geval vele malen duurzamer dan de productie van nieuwe verkeersborden. Het produceren van aluminium is ontzettend vervuilend en heeft een negatieve impact op het milieu. 

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *