Totaalinstallatie in Galerie Logman

40 kunstenaars presenteren eerbetoon aan Henk Logman

Henk Logman (foto: Mets Julianus)

De veertig kunstenaars met wie Henk Logman (22 mei 1963 – 10 maart 2021) de afgelopen  twee jaar intensief heeft samengewerkt, presenteren op 23, 24 en 25 april hun werk in galerie LOGMAN als eerbetoon aan Henk. Het wordt een totaalinstallatie met een grote  verscheidenheid aan kunstwerken. Een beetje rauw en in beweging want bij verkoop  worden de aanwinsten ter plekke verpakt en meegenomen.  

Henk geloofde oprecht in de kracht van kunst. Kunst omdat het moet! Het was zijn drijfveer. Hij voelde de noodzaak om kunstenaars een verkoopplek te bieden in Utrecht. Daarnaast  was het zijn langgekoesterde droom om een galerie te runnen. Hij kon zich niet voorstellen  dat er geen kunst zou zijn in zijn eigen en andermans leven. LOGMAN paste hem dan ook als  een op maat gemaakte jas. 

In twee jaar is LOGMAN uitgegroeid tot een dynamische kunstplek waar iedereen met open  armen werd ontvangen. Waar kunstenaars de ruimte kregen om het experiment op te  zoeken, waar kunst mocht schuren, waar onverwachte combinaties van kunstenaars  samengebracht werden. LOGMAN was eigenwijs en eigentijds. De muren waren wit, zwart  en dan weer roze met een goud randje. En Henk was creatief. Hij was de bedenker van de  zeer succesvolle tentoonstelling Boven de bank die hij samen met Lydia van Oosten maakte.  Met een salonopstelling van zeer diverse werken waaruit bezoekers een keuze konden  maken voor boven één van de vier banken in de galerie. Of nog liever voor boven hun eigen  bank. En toen de galeries moesten sluiten had hij in geen tijd een wand in het galerieraam  geplaatst waarmee hij wekelijks wisselende etalagepresentaties maakte. Henk dacht niet in  problemen, enkel in uitdagingen die hij met graagte en veel creativiteit aanging. Nog één  keer LOGMAN, een laatste kunstsaluut aan Henk. 

De tentoonstelling HENK (23 – 25 april) is van 10.00 tot 20.00 uur te bezoeken. Het reserveren van timeslots kan via de website en facebookpagina van LOGMAN  Alle kunstwerken zijn te koop. Bij verkoop gaat een deel naar een nog op te richten stichting, waar Henk al mee bezig was,  ter bevordering van jonge talentvolle kunstenaars

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *